Niels Leijten

Maandag 18 mei 2020 17:15 uur

Na 6 afspraken, en heel veel heerlijke espresso’s, voel ik de energie een beetje wegglippen. Ons kantoor is leeg, mijn laatste afspraak zal zo arriveren. Een afspraak met een horeca ondernemer, die de afgelopen periode natuurlijk niet zo blij was.. Hij komt binnen, met een twinkeling in z’n ogen! Stuiterend van energie!! Hij begint meteen te vertellen wat hij allemaal van plan is wanneer hij weer “open mag”. Briljante ideeën om zijn gasten te verrassen, maar tegelijkertijd ook inzichten over hoe zijn horecabedrijf efficiënt in te richten op 1,5 meter afstand. Planning, data, looproutes, processen, spelregels, alles komt voorbij! Zonder dat ik het besef sta ik net zo hard mee te stuiteren. Weer een ondernemer die met een positieve vibe binnenkomt, heerlijk om te zien!

Dinsdag 19 mei 2020 19:30 uur

Vandaag is het dinsdag en wat voorheen niets bijzonders was, is dinsdag tegenwoordig een dag waar hoopvol naar wordt uitgekeken. Rutte heeft het dan namelijk over versoepelingen. Versoepelingen die hard nodig zijn voor ondernemend Nederland. Bovenstaande ondernemer had natuurlijk gehoopt om het pinksterweekend weer open te mogen. Dat is helaas niet het geval maar hij kan zich gelukkig wel opmaken om vanaf 1 juni zijn gasten weer te ontvangen. Licht aan het eind van de tunnel, zo lijkt het.. Er is weer perspectief, iets dat vooral voor de horeca lang ver te zoeken was. Maar hoe gaat het nou eigenlijk met ondernemend Nederland? Uit onderzoek van Stichting MKB financiering blijkt dat, ondanks alle regelingen, maar liefst 78% van de ondernemers een liquiditeitsprobleem heeft of verwacht te gaan krijgen!! Dat zijn bizarre statistieken! Deze heb ik niet terug horen komen tijdens de persconferentie…..

Woensdag 20 mei 2020 13:33 uur

Stapelfinancieringen heeft een ondernemer geholpen bij het herstructureren van zijn financiering waardoor hij “Corona proof” wordt:
– Lagere maandlasten doordat de aflossing van de huidige financiering fors verlaagd wordt.
– Met een extra rekeningcourant faciliteit heeft hij meer liquide middelen tot zijn beschikking om eventuele omzetverliezen op te vangen.
– Een extra lening om een kleine verbouwing te realiseren waardoor hij zijn klanten beter op 1,5 meter kan bedienen.

Resultaat:
– Rust in het hoofd van de ondernemer waardoor hij zijn creativiteit optimaal kan benutten en zich weer kan richten op ONDERNEMEN.
– Hij kan zijn klanten nu beter bedienen.
– Hij loopt voor op zijn concullega’s.

Voor de Corona-crisis zijn vele bedrijven succesvol geweest, geldverstrekkers kijken nog steeds naar de potentie van bedrijven waardoor (her)financiering nog steeds mogelijk is! Tegelijkertijd is het essentieel om tijdig te schakelen, want wanneer de bodem in zicht is, ben je te laat!!

Succes met ondernemen in deze tijd en onthoud goed, in ieder bedreiging ligt een kans maar handel wel snel en laat je niet verrassen. Blijf de situatie waar mogelijk een stapje voor 😊

https://www.stichtingmkbfinanciering.nl/contentfolder/uploads/2020/05/Resultaten_ONL_SMF_Peiling_Corona_Liquiditeit.pdf?utm_campaign=Trends%20in%20MKB%20financiering&utm_medium=email&utm_source=Revue%20newsletter