Bijzondere tijden... Niels Leijten

Het zijn bijzondere tijden, daarover is iedereen het eens. Zelf werken we bij Stapelfinancieringen op het moment vanuit huis. Een vrijheid die we binnen ons team al hadden overigens maar nu als noodzaak voorop gesteld wordt. Gelukkig kunnen wij onze klanten vanuit thuis ook prima bedienen, we zijn ingericht om niet op 1 plek te hoeven werken. Gelukkig. Want de ondernemers hebben ons nodig zo blijkt nu al, er komen moeilijke tijden aan en financiële ruimte is daarmee van enorm belang. Een bizarre situatie en ervaring, maar voor alles is een eerste keer.

Debuut als gastdocent

Zo ook voor mijn debuut als gastdocent voor Fontys Hogescholen afgelopen vrijdag die geheel in lijn met de huidige situatie vanaf afstand werd gehouden, dubbele unieke ervaring kan je dus wel stellen. Ik heb geen bucket list, maar het geven van een gastcollege is iets wat ik altijd al eens heb willen doen. Het onderwerp: overname financiering.

Daar ik vier uur moest vullen (vanaf afstand op mijn laptop) ben ik niet alleen gaan nadenken over de inhoud, maar ook over mijn eigen mening over bepaalde zaken. Zoals: kun je beter een bedrijf starten of een bedrijf overnemen?

Bedrijf starten of overnemen?

Persoonlijk heb ik het geluk gehad dat er, voor mijn neus, een hele nieuwe markt ontstond en dat ik de kennis en het netwerk had om in deze nieuwe markt mijn bedrijf te starten. We zijn absoluut op het juiste moment gestart en waren voorlopers in de markt, hierdoor hebben we een prima basis gelegd om Stapelfinancieringen te laten groeien. Desondanks is het altijd bijzonder intensief geweest om iedere stap in deze groei mogelijk te maken, ondernemen is hard werken.

Als ik terugkijk op deze periode had ik deze nooit willen missen, veel ervaringen opgedaan en lessen geleerd. Maar ik zou er niet makkelijk meer voor kiezen om een bedrijf vanaf scratch te starten. In Nederland zijn veel zaken over het algemeen goed geregeld en hebben we de luxe dat we, als we willen, van onze passie ons werk kunnen maken. Bij gebruik van het juiste netwerk en mogelijkheden kan dat redelijk makkelijk gerealiseerd worden door een overname, wanneer je de juiste overname financiering kunt ophalen natuurlijk. 😉

Tip!

Mijn mening? Doe vooral wat je leuk vindt… Want als je doet wat je leuk vindt, hoef je geen dag meer te werken. Ben je liefhebber van bier, neem een (lokale) brouwerij over. Ben je liefhebber van planten, neem een bloemenzaak of hoveniersbedrijf over. Zo kan eigenlijk iedereen met de juiste instelling binnen zijn/haar passie werken. Het enige wat je nodig hebt voor deze overname is de juiste kennis, een passende financiering en dat laatste zetje om de stap te maken. Een bedrijf overnemen zal spannend zijn maar vele zien het als een utopie, iets waarover ze blijven dromen. En dit is onnodig, met de juiste instelling en het juiste netwerk liggen de mogelijkheden letterlijk aan je voeten.

Wil je voor jezelf eens kijken wat de mogelijkheden zijn om van je passie je werk te maken? Neem geheel vrijblijvend contact met me op. Want ondanks dat er moeilijke tijden in het verschiet liggen, biedt een crisis ook vaak kansen. Misschien wel jouw kans!