Stapelen

6 september 2018

Inmiddels is algemeen bekend dat de branche waarin men zich bevindt wel degelijk invloed heeft op de invulling van een bedrijfsfinanciering. Vooral banken beoordelen financieringen in bepaalde sectoren als erg risicovol. Echter is er vanuit financieringsoogpunt toch vaak meer mogelijk dan gedacht.

Bancaire financiering

Het is bekend dat banken allesbehalve soepel zijn bij het verstrekken van kredieten. Dat is niet branche gebonden. Een goed ondernemersplan wat een goed beeld van de ondernemer en de onderneming geeft samen met de financials opent wel nog steeds deuren. Wanneer je gevestigd bent in een branche als detailhandel, horeca of autohandel ligt dit vaak net iets anders. Je krijgt te maken met risico opslagen en aangepaste richtlijnen. Als ondernemer dus niet eenvoudig om hier op in te spelen.

Alternatieve financieringen

Gelukkig zijn er, naast de bancaire financiering, ook nog legio alternatieve financieringen die wel willen financieren als de bank dat niet of niet helemaal kan. Maar welke partij past bij het vraagstuk en wie heeft de juiste voorwaarden? Alternatieven groeien als paddenstoelen uit de grond. Belangrijk dus om te toetsen hoe deze partijen in elkaar steken. Vaak zijn het partijen die snel schakelen en belangrijker nog snel beoordelen. Uiteraard hebben ook deze alternatieven voor- en nadelen. Het is aan ons de ondernemer hierin mee te nemen zodat hij/zij kan kiezen of deze financieringsvorm past bij zijn/haar bedrijf.

Stapelen

Door op zoek te gaan naar de ideale stapeling van financieringen zijn wij vaak in staat om het beste van de diverse geldverstrekker te combineren. Zo voelt een bank zich toch comfortabel ondanks de branche en maakt de ondernemer gebruik relatieve lage rente die een bank vaak nog kan bieden.

Waar moet je op letten en wat moet je extra aandacht geven?

Een aanvraag kan maar één keer ingediend worden. Het moet dan volledig zijn en precies die dingen aanstippen die een financiering mogelijk maken. Wij zijn hier dagelijks mee bezig en weten ondertussen wat belangrijk is. Als ondernemer is het verstandig om een volledig cijfermatig inzicht te hebben alsmede een visie te hebben voor toekomst. Onze rol is het vertalen van deze gegevens in een praatstuk.

Wil je hierover brainstormen? Neem dan contact met me op: lisette@stapelfinancieringen.nl of 013-8500121.