De ondernemende financieringsspecialist

19 oktober 2018

Vanuit het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) in Rotterdam ben ik nu 2 jaar actief met Stapelfinancieringen. Het pand (de Marconitoren) ademt oude en nieuwe economie. Gemeente Rotterdam heeft hier jaren gehuisvest en is vertrokken naar een nieuwe wolkenkrabber op Rotterdam Zuid. ECE is een leertraject van de Erasmus Universiteit gericht op ondernemerschap en maakt gebruik van het grote netwerk wat de Universiteit heeft.  De startende ondernemers worden hier gehuisvest om een optimaal ondernemersklimaat te hebben. Ondertussen huren ook buitenstaanders (zoals ik) een kantoor ruimte en dat maakt de mix heel opportunistisch en positief. Ik bevind me iedere dag tussen mensen die vooruit willen en de wereld een stukje beter willen maken. Of dit nu gaat om Artifical Intelligence of onderzoek naar de voedselindustrie. Iedereen werkt hier met passie en geloof aan zijn of haar bedrijf of opdracht en dat werkt aanstekelijk!

Inmiddels kan ik dan ook wel zeggen dat ik echt tussen de ondernemers sta. Dit gevoel had ik ook toen ik nog bij ING werkte, echter moet ik achteraf zeggen, dat ik door mijn eigen ervaringen van de laatste 2 jaar nog beter begrijp wat er bij de ondernemer leeft. Zelf moest ik in het begin wennen aan mijn nieuwe status als ondernemer. Van het eerste moment dat ik werkdagen moest indelen, zelf actief worden in de markt, zelf investeren, zelf risico’s nemen tot aan geen salaris ontvangen op de 23e.  Daarom ben ik ook blij dat ik me in beginsel heb aangesloten bij Stapelfinancieringen Tilburg, waar buiten de kennis van alternatieve financiering en een netwerk van investeerders, ook binnen de organisatie twee rasondernemers uit andere branches actief zijn.

Het ondernemerschap heb ik me inmiddels in basis wel eigen gemaakt, al zijn hier natuurlijk diverse varianten in. Van de durfal met grote dromen (google maar eens op Boyan Slat) tot een interimmer die 12 maanden bij dezelfde opdrachtgever zit. Ook hierin kan je groeien!
Ik geloof dat ik door mijn ervaringen van de afgelopen twee jaar mijn klant nog beter kan helpen, daar ik de uitdagingen en dromen beter begrijp. En ook de kick die het ondernemerschap geeft, wanneer je voor de klant echt het verschil kan maken.