Een vliegende start

29 april 2019

Vanaf begin april werk ik als adviseur voor Stapelfinancieringen. In deze blog neem ik je mee in mijn eerste maand bij dit prachtige bedrijf.

De eerste week begon met een dagje Amsterdam om kennis te maken met verschillende geldverstrekkers waaronder New 10, ING, Funding Circle, October en Spotcap. Zelf kom ik uit de bankensector waar ik qua financiering gebonden was aan onze eigen, vaste producten. Een bredere kijk op de mogelijkheden binnen het financieringslandschap is dan ook een van de redenen waarom ik voor Stapelfinancieringen ben gaan werken. Het geeft me de mogelijkheden de ondernemers echt te helpen en flexibel te zijn in het aanbieden en combineren van de benodigde financiering. Dit dagje Amsterdam was daarom voor mij een ontzettend toffe en enerverende dag. De rest van de week werd gevuld met klantafspraken, nog meer geldverstrekkers en de interne organisatie van Stapelfinancieringen leren kennen. Aan het einde van de week zat mijn hoofd dan ook bomvol en was ik toe aan een terrasje en rustig weekend.

 

De kracht van Stapelfinancieringen zit o.a. in het eigen netwerk van de geldverstrekkers met wie wij samenwerken en de kennis die wij binnenshuis beschikbaar hebben waar het gaat om bedrijf- en vastgoed financieren. De afgelopen maand heb ik me dan ook voornamelijk bezig gehouden met het doornemen van de proposities en voorwaarden van banken, fondsen, fintechs en crowdfunding platformen. Is een negatief eigen vermogen een no-go? Om welke zekerheden vraagt men tegenwoordig? Waar liggen de beste rente percentages? Is commercieel vastgoed nog te financieren? Tja, wie zal het zeggen… Ik dus!

 

Al met al heb ik een ontzettend leuke en leerzame maand achter de rug. Ik kijk er naar uit om me nog verder in deze stof vast te bijten zodat ik ondernemers in de toekomst optimaal kan ondersteunen in hun vraagstukken en aan een verantwoorde financiering kan helpen!