Mecca

14 december 2018

Afgelopen zomer benaderden Rita en Sven; Jaap van de Zuyderleven groep. Rita en Sven hadden namelijk een pand op het oog in het oude Noorden (Rotterdam) voor hun vernieuwende horecaconcept Mecca. Mecca is een koffie- natuurwijn bar met de uitstraling van een grandcafé. De menukaart zal op ambachtelijke wijze worden gepresenteerd in de vorm van een self service buffet. Voor het ophalen van de financiering hadden ze reeds contact gehad met de diverse grootbanken, echter voelden zij de behoefte ontzorgt te worden.

Uiteindelijk hebben we samen met Jaap de case opgenomen, de reden hiervan was de ervaring van Stapelfinancieringen met crowdfund combinatiefinancieringen. Echter na gezamenlijke gesprekken met zowel de ondernemers als de verschillende grootbanken is besloten het geheel aan financiering aan te vragen bij de bank. Dit door op een goede manier gebruik te maken van de goede koopprijs van het pand in combinatie met een haalbaarheidsonderzoek van het concept. Samen met de passie en ervaring van de ondernemers bleek dit voldoende voor de bank om ondanks de status van starter geheel in te stappen. Het avontuur van Rita en Sven kan nu echt gaan beginnen. Wij zullen Rita en Sven de komende maanden blijven volgen en zijn heel benieuwd naar het eind resultaat.

Door de inbreng van Jaap en Niels hadden Rita en Sven volgens eigen zeggen niet langer het gevoel dat alles van hun afhing, begrepen ze het proces beter en herwonnen ze het vertrouwen dat hun droom echt waarheid zou worden.

 Jaap, bedankt voor de fijne samenwerking!