Persoonlijk contact of anoniem online?

20 maart 2019

Persoonlijk contact of anoniem online?

 

 

 

Vorige maand vertelde Niels kort over de komst van wederom nieuwe geldverstrekkers in de markt en de mogelijkheden die dat biedt. Veelal online worden deze diensten aangeboden met een responstijd, sneller dan menig afwezigheidsassistent kan reageren. Een collega adviseur stelde vervolgens terecht de vraag; “als mijn klant daar zelf online kan indienen waarom hebben ze ons dan nodig?” Het antwoord op die vraag is eigenlijk kort en simpel; persoonlijk contact en maatwerk want dat vindt je online niet.

 

Ik las laatst een artikel over de Nederlandse mkb-ondernemers en de financieringsmarkt anno 2019. Opvallend is het feit dat de mkb ondernemer nog steeds veel waarde hecht aan persoonlijk contact. Dat is op zich natuurlijk erg logisch, het gaat toch om de financiën van je onderneming. Daarbij ervaren wij dat elk vraagstuk uitdagingen heeft die toegelicht dienen te worden. Een simpel voorbeeld kan zijn incidentele kosten die het resultaat beïnvloeden en dus toelichting behoeven om een compleet beeld te schetsen, want slechts de cijfers vertellen vaak niet het hele verhaal. Dan heb je dus al snel te maken met maatwerk, ook als je het vraagstuk weg zet bij online aanbieders. Uit ervaring kan ik zeggen dat deze persoonlijke touch het verschil kan maken tussen een afwijzing of een acceptatie. En dus maakt dit persoonlijke contact wel degelijk een enorm verschil voor de toekomst van de ondernemer en zijn bedrijf.

 

 

 

Uit datzelfde artikel blijkt namelijk ook dat 28% van de mkb ondernemers moeite heeft om kapitaal aan te trekken. Gelukkig blijft een ondernemer kritisch in zijn zoektocht naar betrouwbare partners en laat dit dus niet afhangen van slechts online dienstverleners. Hij voert zijn gegevens niet zomaar online in en wil natuurlijk weten met wie hij te maken heeft. Terecht vinden wij. Ook al ben je continu bezig met de groei van je bedrijf, dit moet wel op een verantwoorde manier gefinancierd worden. In de afgelopen jaren zijn er meer dan honderd alternatieve financiers op de markt gekomen en dit biedt mooie kansen voor de ondernemer, hoe zet de markt in zijn geheel op scherp. Hij kan die financier kiezen wiens aanbod het beste aansluit op zijn financieringsbehoefte. Uit het grote aanbod maken wij een overzicht met voor- en nadelen. Wij kennen de partijen en hun trackrecord wél en kunnen die informatie vertalen naar de wens van de ondernemer. Op die manier zorgt het “kennen van de klant” maar ook het thuis zijn in je markt voor een passend aanbod.

 

 

 

Naast de mkb ondernemer ben ik ook veel bezig met het financieren van commercieel vastgoed. Ook daar blijkt dat elke portefeuille en belegger zijn eigen ratio’s heeft en dat met persoonlijk contact deze parameters goed vertaald kunnen worden naar vastgoed financiers.

 

 

 

Persoonlijk contact maakt vaak wel degelijk het verschil. De mogelijkheden samen verkennen? Neem dan, vrijblijvend, contact met me op: lisette@stapelfinancieringen.nl of 013-8500121.