Poot Caravans

22 oktober 2018

Sinds ik de trotse vader mag zijn van een dochter en zoon , gaan we naar de camping op vakantie. Hiervoor heb ik een vouwwagen aangeschaft en we hebben er een hoop plezier van. Alleen heb ik niet de ruimte om zo’n wagen zelf te stallen. Daarom huur ik een plek bij Caravanstalling Poot in Vlaardingen.

In april dit jaar belde Peter Poot, de eigenaar, mij op met het gegeven dat hij moet investeren in zijn gebouw. Een deel van de stalling heeft flink onderhoud nodig en Peter had zelf al uitgerekend dat het interessant is om de stalling uit te breiden van 1 naar 2 verdiepingen. Wel was de investering fors, namelijk zo’n 1 miljoen euro en de huisbank vond dit net een stap te ver.

Zelf hoor ik van veel medekampeerders dat er een groot te kort is aan stalling, zeker voor caravans. Ik geloof er in dat een uitbreiding van 280 plekken snel gevuld kan zijn. Deze business case heeft potentie! Wel lag er een uitdaging bij een beperkte inbreng, omdat het bedrijf nog niet zo lang volledig van zijn vader is overgenomen.

Met een goed financieringsplan hebben we gekeken of de financiering verdeelt moest worden over verschillende financiers. Toen het plan goed gepresenteerd was, bleek ING Vlaardingen, het grootste deel te kunnen financieren op dit plan. Dat was een positieve wending. De financieringslasten zijn bij een bank toch het voordeligst. Een tijdelijke overbrugging wordt door een leverancier en een fintech financier ingevuld en zo heb ik Peter kunnen voorzien in zijn totale financieringsbehoefte. Ondertussen zijn de heipalen besteld en staat er in 2019 een druk jaar voor Peter en zijn team op stapel ;).

*door Alex, eigenaar Stapelfinancieringen Rotterdam.