Rust en inspiratie tijdens de zomer

29 juli 2019

 

De vakantie is voor mij persoonlijk altijd een moment om tot rust te komen. Maar ook een moment om zakelijk te bezinnen en inspiratie voor de komende periode op te doen. Ik doe dit graag aan de hand van boeken of een boeiende film over het ondernemerschap. Dit kwam ter sprake tijdens een van onze laatste borrels. Daar bleek dat mijn collega’s diverse tips voor mij hadden. Ik vond deze tips erg leuk en nuttig. Het idee ontstond om deze met jullie te delen in onze nieuwsbrief. Dus deze nieuwsbrief even wat anders dan succesvolle casussen, maar tips voor inspiratie tijdens de vakantie. Doe er je voordeel mee en geniet ervan.


Groetjes,

Niels.

 

 
Mijn tips voor deze zomer:

The Business Book : Big Ideas Simply Explained. Met dit boek kun je heel eenvoudig inspiratie opdoen over vraagstukken op gebied van ondernemerschap, bedrijfsgroei, leiderschap en personeel, financieel management, strategie en marketing etc. Het boek is overzichtelijk en makkelijk te lezen. Het helpt me bij het maken van keuzes! Liever online lezen?

  

Steve Jobs. In deze film speelt Michael Fassbender de rol van Steve Jobs. Het boek inspireerde mij al enorm! Deze film laat drie productlanceringen zien. Hier omheen leer je de visie van Steve Jobs kennen. Wat mij het meest aanspreekt is de obsessie voor perfectie in de producten die hij levert. Alleen genoegen nemen met het allerbeste voor de klant!

 

De zomer tip van Lisette 

Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes… die slogan heeft me getriggerd om dit boek te gaan lezen. In het voorjaar heb ik fysiek in de lappenmand gezeten en dat zet je aan het denken. “Hoe maak ik mezelf sterker?” “hoe zorg ik dat fysiek en mentaal op elkaar afgestemd is?”. Dat gecombineerd met de woorden lef, geluk en succes zorgt voor weer een leuk boek tijdens de zomer!

Geraerts houdt een pleidooi voor het afschaffen van time management, net zoals Tony Crabbe dat twee jaar geleden ook al deed. “Manage je aandacht, niet je tijd”, schrijft ze. Over aandacht gesproken: Geraerts stelt dat in deze tijd niet zozeer het activeren van je aandacht maar het uitschakelen van de ruis de grootste uitdaging is. In het boek legt ze uit hoe rituelen je hierbij kunnen helpen. Helemaal spot on. Goed geschreven, met een mooie mix van onderzoek en praktische toepassingen.Absolute must-read voor iedereen die mentaal sterker wil staan. Ik ga gelijk ook starten in haar eerste boek; Mentaal Kapitaal (bestseller).

Ze ontmaskert de mythe van time management, legt uit waarom onze eeuwige zoektocht naar een betere work-life balans tevergeefs is, verklaart hoe empathie kan leiden tot succes, en beschrijft hoe leiderschap er in de 21ste eeuw zal uitzien. Het resultaat is een krachtig pleidooi om met meer lef aan het roer te staan van ons eigen leven en voor ons brein die keuzes te maken die ons op lange termijn gelukkiger en succesvoller zullen maken. Elke geeft je bovendien 26 uitdagingen om een half jaar lang jouw eigen lef te vergroten.

 

De zomer tips van Jan 

 

Het geheim van Bol.com 

Geschreven door Michel Schaeffer. We weten allemaal dat bol.com een van de belangrijkste voorlopers is binnen de branche van de ecommerce. Echter dat dit hoofdzakelijk komt door de eigenwijze organisatiestructuur en cultuur daar was ik me minder van bewust. Ook is het boeiend te lezen over het effect van de veranderingen binnen het eigenaarschap.

 

Moneyball

In deze film speelt Brad Pitt de algemeen directeur van een minder rijk honkbalteam. Het is fascinerend te zien hoe hij ondanks zijn concurrentienadeel naar innovatieve manieren kijkt hoe hij de concurrentie toch kan verslaan. Zeker een aanrader als je jezelf binnen een branche begeeft, welke gedomineerd wordt door een aantal zeer grote partijen.

 

 

 

De zomer tip van Frans

Too big to fail

Een verhaal dat zowel te kijken als te lezen is. Het gaat over de wereldwijde financiële crisis die startte in 2008 en hoe enkele van de hoofdpersonen in de kleine cirkel van invloedrijke politici, bankiers en speculanten in enkele weken moesten beslissen over de toekomst van de wereldeconomie. Centraal staat de Amerikaanse Minister van Financiën Henry Paulson, die als spil fungeert in de symbiotische relatie tussen Wall Street en Washington.