SF Charity

31 januari 2018

SF Charity 

Sinds 2015 hebben wij binnen Stapelfinancieringen vele ondernemers kunnen helpen met de ontwikkeling van hun bedrijf. Ook de goede financiële infrastructuur binnen Nederland speelt hierbij een belangrijke rol. 

Hoe anders dit in andere delen van de wereld is bleek wel nadat ons een ervaring ten ore was gekomen van een vriendin, waarvan de moeder nog in Rwanda verbleef. Deze dame was bezig haar eigen bedrijfje op te zetten, maar buiten de beperkte financieringsmogelijkheden bleek ook de financiële infrastructuur een erg grote uitdaging. 

Gezien ons specialisme hebben wij gekeken of wij de desbetreffende dame zouden kunnen helpen, zodat zij toch haar eigen “droombaan” kon creëren. Na vele telefoontjes en mailtjes zijn wij uiteindelijk in contact gekomen met Stichting Mukomeze, welke nauwe contacten heeft met een lokale partner die microfinancieringen aan  Rwandese ondernemers verschaft. Het enthousiasme dat deze dame haar ondernemersdroom kan gaan waarmaken zorgde er bij ons voor dat we hieraan vaker een bijdrage aan willen leveren. 

Vanuit dit oogpunt hebben we dan ook SF Charity opgezet. Waarbij wij voor elke financiering  die we ophalen een vast bedrag storten in SF Charity. Deze gelden worden dan door onze lokale partner als microfinanciering uitgezet, waarbij lokale ondernemers de kans krijgen hun bedrijf op te zetten, dan wel te laten groeien. 

Om ook u deelgenoot van dit geheel te maken zullen we u periodiek op de hoogte stellen van de ondernemers die wij in Rwanda hebben mogen helpen.