Home » Soorten geldverstrekkers

De verschillende soorten financierders

We zetten de belangrijkste financierders voor je op een rij:

Banken

Nog steeds wordt het overgrote deel van de bedrijfsfinancieringen verstrekt door de banken. De bedrijfsfinanciering van de bank kan bestaan uit een rekening-courant of een lening. 

Een bancaire financiering is relatief goedkoop. Tevens is de bank een mooie partner die kennis en ervaring kan delen. De adviesrol van banken is daarom altijd nog een groot pluspunt. Banken verstrekken geen risicokapitaal en zullen hierdoor vaak een deel van de financiering willen verstrekken.

Private investeerders

Informal investors zijn vaak succesvolle ondernemers die persoonlijk of door via een fonds willen investeren in jouw bedrijf. Dat schept een hele hoop mogelijkheden. Informal investors investeren kleine maar ook grote bedragen.

Stapelfinancieringen BV is zelf mede mogelijk gemaakt door informal investors. Dit heeft ons de kans gegeven om in een korte tijd uit te groeien. Door inbreng van financiële middelen, kennis en een groot netwerk heeft ons bedrijf veel meer slagkracht gekregen.

Crowdfunding

Bij Crowdfunding investeren meerdere partijen gezamenlijk in een bedrijf. Hierdoor is meteen bekend of het publiek in het idee gelooft en er geld voor over heeft.

Momenteel wordt 2% van de bedrijfsfinancieringen verstrekt met behulp van crowdfunding. Crowdfunding maakt het mogelijk om snel te groeien. De financierders zijn namelijk meteen fans. Het lastige van het verkrijgen van financiering via crowdfunding is het op de juiste manier presenteren van de aanvraag. Maar één op de tien aanvragen wordt momenteel geplaatst op platforms. Stapelinvesteringen BV weet waar een aanvraag aan moet voldoen.

Fondsen

Vanuit pensioenfondsen, institutionele beleggers, maar ook banken komen allerlei initiatieven die het MKB willen financieren. Iedere geldverstrekker heeft haar eigen focus en risicobereidheid. Fondsen passen daardoor vaak goed bij de boodschap achter het bedrijf wat een samenwerking erg aangenaam maakt.

Binnen het netwerk van Stapelfinancieringen bevinden zich alle relevante partijen in de markt. Hierdoor vinden we altijd de juiste partij die bij jouw bedrijf past.