Stapelen tijdens Corona

22 april 2020

Stapelen tijdens Corona

Vol goede moed had ik mezelf gisteren om 19:00 uur met mijn laptop voor de televisie gezet. Mijn doel was om de positieve punten voor de economie als gevolg van het kabinetsbesluit tot eventuele versoepeling van de Corona maatregelen binnen deze blog naar voren te brengen. Echter als ik het alleen van de informatie uit de persconferentie moet hebben, ben ik met de positieve punten voor de economie snel klaar! Alhoewel de arbeidsproductiviteit van vele werknemers wel zal toenemen wanneer de kinderen weer naar school gaan waren de positieve punten ver te zoeken. De overige maatregelen hebben mijns inziens als voormalig horeca man desastreuze gevolgen voor onder andere deze branche en aanverwante bedrijven want de kosten tikken door en perspectief werd voor deze sector niet geboden. Om nog maar niet te spreken over bedrijven in de evenementenbranche, gisteren avond hoorde ik al enkel voor deze branche een schamele 1,5 miljard als geraamde schadepost. Grote uitdagingen liggen voor ons dus als je het mij vraagt…

Maar omdat binnen het team van Stapelfinancieringen het glas altijd half vol is en we ondanks de situatie de positiviteit graag vasthouden, ga ik ondanks de uitkomst van de persconferentie toch wat mogelijkheden weergeven waar jij misschien als ondernemer jouw voordeel mee kan doen.

In de eerste plaats merken we dat banken en inmiddels ook alternatieve geldverstrekkers en leveranciers op allerlei manieren met diverse ondernemers mee willen denken. Verder hebben we ook diverse ondernemers gesproken die ondanks de verandering van de markt toch hun omzet redelijk op peil hebben weten te houden. Dit door bijvoorbeeld een webshop te beginnen of hun eten en drinken te gaan bezorgen, ondernemers worden uit de noodzaak ook creatiever en dat vind ik als ondernemer mooi om te zien. Ook zijn wij inmiddels door diverse informals benaderd om ondernemers die echt worden geraakt met raad en daad bij te staan om door deze crisis heen te komen. En dat vind ik een positief gevolg van de hele situatie, er lijkt meer saamhorigheid. We zullen het namelijk met zijn allen tot een goed eind moeten zien te brengen, ondanks dat de een harder wordt geraakt dan de ander.

Eveneens merken wij dat vele financieringsloketten nog steeds geopend zijn. Hierdoor kunnen bedrijven die minder last hebben van de crisis gelukkig gewoon doorgroeien. En ook zien we nieuwe kansen in de markt waar door partijen goed op ingespeeld wordt… Want 1 ding is zeker, een crisis biedt ook kansen!

Met lood in mijn schoenen, maar vol goede moed sluit ik deze blog af. Laten we hopen op het beste en blijf vooral creatief ondernemen!

Indien wij wat zouden kunnen betekenen, aarzel niet geheel vrijblijvend contact met mij op te nemen, +31-65 37 71 182 .