Stapelfinancieringen

5 januari 2017

Drie jaar geleden startte mijn ondernemerschap. Ik kan met recht terugkijken op een fantastische periode. Het is bijzonder om ondernemers te helpen bij het realiseren van hun dromen of hun ambities.

Uit ervaring blijkt dat ondernemers steeds meer behoefte hebben aan een partner die alle financieringsmogelijkheden en geldverstrekkers naast elkaar legt om zo een ideale mix van financiering te creƫren. Graag wil ik enkele conclusies delen uit de afgelopen drie jaar.

Wat voor vraagstukken ontvangen we?

43% van de aanvragen die we succesvol afronden zijn vastgoed gerelateerd. Het betreft dan de aankoop of herfinanciering van vastgoed. 22% van de aanvragen betreft een groeifinanciering en 22% van de funding wordt gebruikt om een ander bedrijf over te nemen. In 13% van de gevallen lost de financiering een uitdaging op. Een voorbeeld is het uitkopen van een vennoot.

Voor welke geldverstrekker kiest de ondernemer?

Vaak heeft een ondernemer in de samenwerking met Stapelfinancieringen diverse keuzes in geldverstrekkers. Veel ondernemers werken nog steeds het liefst met banken. De banken zijn ook voor Stapelfinancieringen nog steeds de grootste geldverstrekker. 46% van de funding die we ophalen voor onze klanten komen vanuit banken. Wat voor ons verrassend is, is dat we maar liefst 32% van de funding verkrijgen bij private partijen. Ondernemers waarderen de snelheid en flexibiliteit van private partijen. Om deze reden investeert Stapelfinancieringen veel tijd aan het opzetten en uitbreiden van dit netwerk. 15% wordt gefund door fondsen en 7% middels crowdfunding.

Toekomst

In 2016 hebben we besloten om uit te breiden naar andere steden. Dit heeft geresulteerd in een nieuw kantoor in Rotterdam welke een vliegende start kent. We verwachten begin maart te openen in Den Haag. Naast de groei in aantal kantoren zijn we ook aan het groeien binnen onze eigen organisatie zodat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.