Update Stapelfinancieringen

18 juli 2018

Het jaar 2018 zit er alweer voor meer dan de helft op! Een mooi moment om terug en vooruit te kijken. Voor Stapelfinancieringen is het een mooi en dynamisch half jaar geweest. We zijn verhuisd naar Gebouw 88 en daarnaast hebben we het team uitgebreid met onze nieuwe collega Audry. We zijn dus 18 jaar Rabobank ervaring en een aantal vierkante meters rijker

Nieuwe locatie Stapelfinancieringen:
De nieuwe locatie aan de Spoorzone zorgt voor een mooie samenwerking met de partners van Station 88, hier zijn de eerste succesverhalen gerealiseerd, waardoor we vanuit Stapelfinancieringen klanten nog beter hebben kunnen helpen!

Nieuwe collega!
Met Audry in ons team hebben we opnieuw geïnvesteerd in ervaring vanuit het bankwezen. Audry is werkzaam geweest als office medewerker binnen de financiele dienstverlening. en later als gastvrouw. Dit was precies de combinatie die we zochten ter aanvulling van ons team.

Zakelijke financiering:
Bovenal is het een mooi eerste half jaar geweest omdat we veel ondernemers en vastgoedbeleggers hebben kunnen en mogen helpen. Zo komt er een zorgcentrum waarbij demente ouderen de zorg krijgen die ze verdienen, hebben we de uitkoop van een vennoot kunnen realiseren, en gaat er een fantastisch horecaconcept starten in de Piushaven in Tilburg. We hebben ongeveer twee keer zoveel geld uit de markt gehaald als vorig jaar rond deze periode!

Stapelfinancieren:
Het is altijd interessant om te meten waar we gelden ophalen voor onze klanten. Het afgelopen half jaar kwam 45% van de gelden van banken, 37% vanuit private investeerders, 13% via crowdfunding en 5% vanuit overige geldverstrekkers (lease, factoring, fondsen etc.). Deze ratio’s zijn vergelijkbaar met die van 2017. Ondanks dat de meeste ondernemers die we spreken reeds afgewezen zijn door hun bank blijkt dat er toch vaak mogelijkheden zijn wanneer we ons inzetten voor het dossier.

Koffie!
In de tweede helft van 2018 gaan we ons kantoor versterken met een barista die verse koffiebonen komt branden. Onze koffie wordt dus nog lekkerder! Zin in zo’n lekker bakkie koffie? Of gewoon lekker sparren over financiering? Kom gezellig langs.