Zorg dat de financiering bij je past

9 februari 2017

De Nederlandse financieringsmarkt veranderd flink de laatste jaren. De MKB markt is door het aantrekken van de economie op zoek naar financiering en komt steeds vaker uit op een alternatieve financieringsvorm. De MKB ondernemer is zich er steeds meer van bewust dat er meer mogelijk is dan een lening van de bank. Goed nieuws dus voor het bedrijfsleven. De uitdaging is nu om de ondernemer tegen de juiste voorwaarden bij de juiste financier te krijgen.

Andere opties voor financiering

Ondernemers zijn actief op zoek naar deskundig oplossingsgerecht advies. Een goede aanpakt is essentieel bij het verkrijgen van de juiste financiering. Banken zijn nog steeds bereid om te financieren, maar ze zijn kieskeuriger geworden en kunnen niet meer zoveel uitlenen als in de jaren voor de crisis. Veel plannen van ondernemers vallen buiten de bankscope, terwijl met wat kleine aanpassingen de aanvraag heel goed financierbaar zou zijn. De alternatieve financiers vullen de financieringswensen dus steeds vaker aan.

Gestapeld financieren

Gestapeld financieren wijkt af van een banklening met krediet doordat verschillende financieringsvormen met elkaar worden gecombineerd. Opgestapeld als het ware ofwel een legpuzzel van financieringen die in elkaar gepast moet worden. Plannen kunnen daarmee gefinancierd worden, maar het maakt de zaak een stuk complexer omdat elke financieringsvorm zijn eigen voorwaarden kent en daardoor niet universeel bruikbaar is. De gangbare zakelijke lening van de bank zal vaak het fundament vormen, maar als die ontoereikend is, wordt deze aangevuld vanuit een of enkele alternatieve mogelijkheden.