Hostel Roots

Het eerste hostel van Tilburg!

In het voorjaar van 2017 wil het eerste hostel van Tilburg haar deuren openen aan de Stationsstraat. Op kruipafstand van het station, in een immens monumentaal pand dat vroeger dienst deed als bank. “We willen met dit hostel het begin en eind zijn voor een bezoek aan de stad.”  Aldus Koen en Marion. De naam van het hostel verwijst naar de wortels van de twee: begin dit jaar keerden de geboren en getogen Tilburgers in de stad terug. „Fantastisch om dit te kunnen doen. Het kán nu ook omdat Tilburg de laatste jaren zich als stad zo ontzettend heeft ontwikkeld.”

Het ‘stapelen’ van financieringen

Het enthousiasme spat er vanaf bij het ondernemers duo. Geen wonder want wat in januari slechts nog een plan was, wordt volgend jaar werkelijkheid. Na het schrijven van het bedrijfsplan in 2014 brak de periode van ‘het ophalen van de financiering’ aan. Dat was eenvoudiger gezegd dan gedaan. Na het vele voorwerk van Koen en Marion zelf is Stapelfinancieringen (eind 2015) ingestapt voor het begeleiden van het financieringstraject. Het financieringsvraagstuk is uiteindelijk opgedeeld in 3 stukken waarbij Stapelfinancieringen haar netwerk en de onderbouwing richting de geldverstrekkers heeft verzorgd. “Zij spreken de juiste financiële taal om de partijen te overtuigen van ons plan!” Er is steun van de bank, financiering van henzelf, een privé-investeerder en het laatste stuk middels crowdfunding. Een ideale stapeling van verschillende financieringsvormen om tot het uiteindelijk gewenste resultaat te komen!

Crowdfunding

Crowdfunding heeft gezorgd voor een extra financieringsmogelijkheid voor de ondernemer en de particuliere investeerder krijgt de mogelijkheid om rendementen te behalen die voorheen uitsluitend waren voorbehouden aan banken. “Daarnaast zien wij in crowdfunding een unieke mogelijkheid om ons brede netwerk van familie, kennissen en vrienden een mogelijkheid te bieden om op een makkelijke en veilige manier mee te participeren in onze onderneming”. Een absolute win win situatie, de ondernemer kan aan de slag en de particuliere investeerder behaald een mooi rendement tegen een acceptabel risico. En wie wil dat nu eigenlijk niet, want van sparen wordt immers niemand wijzer meer tegenwoordig! En bij een goed plan kan het hard gaan, dat bewijst ook deze aanvraag; afgelopen vrijdag is de 106.000,- binnen enkele uurtjes opgehaald!

Dromen waarmaken

Met doorzettingsvermogen, enthousiasme en een goed plan is deze droom waargemaakt. In juni 2014 zijn de eerste ideeën ontstaan en in juni 2017 wordt het Hostel geopend; 3 intensieve jaren waarin Koen en Marion het geloof nooit zijn verloren en Stapelfinancieringen hen de gewenst begeleiding heeft kunnen geven om tot het resultaat te komen!