Netwerkborrel Stapelfinancieringen

25 juni 2018

Netwerkborrel Stapelfinancieringen

 

Digital MKB is een van de meest belovende startups in Tilburg. Zoals vele startups was Digital MKB op zoek naar financieringsmogelijkheden. Nadat er verschillende, verhelderende gesprekken met Stapel Financieringen zijn gevoerd heeft Digital MKB er uiteindelijk voor gekozen om in eigen beheer een ICO te gaan doen. Wel heeft Stapelfinancieringen gedurende het gehele traject hierbij als klankbord gefungeerd.

Op 14 Juni  is deze ICO succesvol afgesloten en dit hebben we samen met ons team, vrienden en collega’s van gebouw 88 gevierd in de “koffieruimte” bij Stapelfinancieringen.

Een ICO staat voor Initial Coin Offering. Dit is een crowdfund “financiering” voor hoge innovatieve ondernemingen, die een digitale munt hebben gemaakt. In deze specifieke crowdfund wordt deze munt voorverkocht. Daarna gaat de specifieke digitale munt naar de publieke (crypto) beurs waarbij de munt  vrij verhandelbaar wordt. Zo kan iedereen voor kleine en grote bedragen bijdragen aan de missie van de startup die de ICO runt en in sommige gevallen zal deze munt dan ook meer waard gaan worden.

Bij Digital MKB  & Retailcoin is ons doel om de consument meer en vaker te laten shoppen in het winkelcentrum. door een digitale spaarzegel te maken die bij alle winkels gespaard en ingeleverd kan worden. Met de nieuwe digitale munten kunnen partijen en deelnemers heel gemakkelijk en geautomatiseerd samenwerken. Zo kan iedere winkel zelf bepalen met wie zij samenwerken en zullen alle ondernemers verdienen aan de loyaliteit, ook al komt de consument niet terug bij dezelfde winkel. Dit dankzij slimme technologie die alles bij houdt en dat automatisch uitvoert. Daarnaast wordt ook het parkeren erbij betrokken zodat consumenten in de binnenstad ook voor gratis parkeren kunnen sparen.

Ondertussen heeft Digital MKB genoeg geld opgehaald om de missie verder voort te kunnen zetten. Zij beginnen bij Tilburg, maar hebben de ambitie om heel West-Europa te gaan bereiken met het nieuwe moderne loyaliteits programma: Retailcoin.