Claudia van der Aa & Arjan Wellens

Financiering beleggingspand

Op het eerste gezicht een duidelijk case; Claudia en Arjan willen een appartement in Tilburg aankopen om te verhuren. Zij hebben spaargeld opgebouwd waarop ze wat meer rendement willen krijgen dan de huidige rentes op een spaarrekening. Daarnaast groeit de markt van de huurappartementen in Tilburg waardoor het eenvoudig moet zijn om een huurder te vinden. Claudia en Arjan hebben zich uitgebreid voorbereidt met een business plan om deze vastgoed markt te betreden. Naast het spaargeld willen ze ongeveer 70% financieren met een vastgoed hypotheek. Een particulieren hypotheek was in dit geval niet mogelijk aangezien het pand verhuurd gaat worden.

Stapelfinancieringen

Stapelfinancieringen is ingeschakeld nadat bleek dat er een in korte tijd een tijdelijke financiering nodig was om snel aan te kunnen kopen. Een Informal Investor heeft deze klant geholpen met een vastgoed financiering van 80.000,- voor maximaal 3 jaar zodat de overdracht bij de notaris door kon gaan. Dit gaf ons voldoende tijd om een herfinanciering te zoeken voor een langere looptijd en met een rentepercentage wat past bij de huidige rentestanden. Deze herfinanciering is rond en nog dit jaar zal de definitieve hypotheek passeren bij de notaris. Daarnaast is de huurder gevonden en dus is het eerste beleggingspand voor Claudia en Arjan een feit!

“Stapelfinancieringen geeft je het gevoel dat je er toe doet als startende ondernemer. Ze zoeken mee naar oplossingen ipv dat het onmogelijk is. De feedback is 100%, je weet als klant precies waar je aan toe bent.  We zijn nu zelfs al aan het brainstormen voor een tweede beleggingspand voor de toekomst en het staat als een paal boven water dat we hier ook Stapelfinancieringen voor gaan benaderen. Echt top!”