Horeca-ondernemer

Een horecazaak op pensioenleeftijd

Je bent 67 jaar oud en hebt je hele leven hard gewerkt in je eigen horecazaak. Sinds een paar jaar heb je de exploitatie verkocht en ben je aan het genieten van je vrije tijd. Dan valt er een aanslag van de belastingdienst op de mat die je onmogelijk uit je liquide positie kunt betalen.

Stapelfinancieringen

Samen met meneer hebben we zijn financiële positie doorgenomen en alle mogelijkheden besproken. Helaas kan de bank vanwege zijn leeftijd de privé hypotheek niet verhogen. Het pand van de horecazaak is nog steeds in zijn bezit en hypotheekvrij. Met het horecapand als onderpand gaan we deze herfinancieren met een combinatie van 3 private investeerders. Zij nemen allemaal een gedeelte van de hypotheek op zich en zijn dus samen de hypotheekverstrekker. Onze notaris zorgt er in dit geval voor dat de aktes juist opgesteld worden. Meneer kan op die manier zijn aanslag betalen en de hypotheek aflossen wanneer hij het pand verkoopt aan de huidige exploitanten.

Quote: “Op deze leeftijd wil ik genieten van mijn leven ipv financiële druk. Stapelfinancieringen heeft me hierbij geholpen.”