Maddex Fietsspeciaalzaak

Overname financiering

Kees Noorloos is een gerenommeerde fietswinkel in omgeving Waalwijk. De huidige eigenaar heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en onze klant, Andre van Gessel, wil het bedrijf graag overnemen. Deze overname geeft Andre de mogelijkheid om de welbekende speciaalzaak voort te laten bestaan en verder te laten groeien. Met een respectabele overname som voor het klantenbestand en de huidige voorraad kan Andre op de huidige locatie verder opereren onder de nieuwe naam Maddex Fietsspeciaalzaak.

Stapelfinancieringen

Na ons eerste gesprek met Andre was duidelijk dat hij zich goed heeft voorbereid op de overname. De benodigde stukken waren vlot beschikbaar en de accountant heeft een betrokken rol in het geheel waardoor het traject lekker heeft kunnen doorlopen. Wij hebben een bankier gevonden die mee kan denken en lokaal bekend is met de situatie. Door een goede samenwerking tussen de accountant, de betrokken bankier en Stapelfinancieringen is de overname en doorstart succesvol gefinancierd. Een uitgebreide bedrijfsanalyse heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Conclusie was; bedrijf is levensvatbaar, overname is reëel, groeipotentieel is enorm.

Quote Andre: “Het overnemen van een bedrijf is tijdrovend en heeft in het afgelopen jaar al heel wat tegenslagen gekend. Het is erg fijn dat de financiering nu adequaat opgepakt is waardoor ik mij op andere zaken rondom de overname kon richten.”