Mama Loes & Kids BV

Geen rente betalen maar de wereld een stuk mooier maken

0% rente betalen? Mama Loes kreeg het voor elkaar. Door te bewijzen dat men niet onderneemt met het doel om veel winst te behalen, maar met het doel om de wereld steeds weer een stukje mooier te maken. Mama Loes is een snel groeiend bedrijf in de baby branche. 7 jaar geleden zijn ze gestart met een winkel in 2de hands artikelen en in sneltreinvaart is dit uitgegroeid tot twee winkels met nieuwe artikelen en een toonaangevende webshop in de babybranche. De groei van het bedrijf is gebruikt om de maatschappelijke betrokkenheid verder uit te werken. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een eerlijke kans bij Mama Loes; “Onze ervaring is dat iedereen bepaalde kwaliteiten heeft en als je graag wilt kan je altijd van toegevoegde waarde zijn”.

1,5 jaar geleden is de sociale doelstelling nog verder doorgevoerd door samen te werken met een fonds en zo 250.000,- op te halen. Bijzonder aan dit traject is het feit dat de 5% rente niet is betaald maar geïnvesteerd is in meer medewerkers en zelf met 5% is verhoogd door de ondernemers.  Totaal dus 10% om te investeren in mensen die de kans verdienen!
Verdere mix van stapelfinancieringen is een bancaire financiering van € 250.000,- en € 150.000,- crowdfunding. Verschillende financieringsvormen zijn onvermijdelijk geweest om de groei bij te houden van dit bedrijf wat ondertussen 75 medewerkers heeft.

Groei financieren

Loes heeft geïnvesteerd in de groei van haar bedrijf, maar vooral ook in de groei van haar mensen. Voorbeelden zijn begeleiding bij de schuldhulpverlening,  een laptop die men kan lenen om thuis te internet bankier of een fiets om naar het werk te komen. Hieruit is een familiesfeer ontstaan waardoor het bedrijf met liefde voor de klant iedere dag ongeveer (aantal) pakketten verstuurd.