Een zeer tevreden ondernemer

Herfinanciering bedrijfsmatig onroerend goed

Recent ontvingen wij een financieringsaanvraag voor een MKB transportbedrijf dat de transporten verzorgd van en naar de Maasvlakte in Rotterdam. De transporten zijn voornamelijk binnen Nederland voor vaste klanten. Het is een echt familiebedrijf waar al meerdere generaties vol passie en plezier aan wordt gewerkt.

Het bedrijfspand waarin het bedrijf is gevestigd is eigendom van de onderneming en wordt deels verhuurd aan een naburige groothandel voor opslag. Als financiers van het bedrijfspand hebben de ondernemers te maken met de huisbank en 2 zakelijke geldverstrekkers. De huisbank had een forse aflossing verlangd en 1 van de geldverstrekkers wilde graag worden afgelost vanwege privé omstandigheden. Dit was de aanleiding om eens goed verder te kijken naar eventuele alternatieven.

Stapelfinancieringen Rotterdam

Na een uitvoerige inventarisatie door Alex van Stapelfinancieringen Rotterdam hebben we de aanvraag voor kunnen leggen bij een aantal private investeerders. De huurstroom samen met de waarde van het pand zijn prima zekerheden voor herfinanciering. Dit resulteerde in een traject waarin onderling enkele voorwaardes moesten worden afgestemd om tot een sluitend geheel te komen. Samen met een van onze private investeerders is uiteindelijk een overeenkomst gerealiseerd met een marktconforme rente en een lage aflossingsdruk. Hierdoor zijn de 2 zakelijke geldverstrekkers afgelost en kan aan de aflossingseis van de bank worden voldaan.

Quote van de ondernemers: “we zijn erg blij met deze persoonlijke financieringsoplossing en kunnen ons nu weer volledig richten op onze business.”